Eperfagyi rózsavízzel, kókusszal

DSCF3133

Izgalmas dolog az otthoni fagyikészítés. Persze fagyigép nélkül állagában nem lesz világbajnok az alkotás, de az ízét saját ízlésünkre tudjuk formálni és biztosak lehetünk abban, hogy csak az van benne, amit beletettünk.

DSCF3110

Én nem rajongok különösebben a fagyikért, úgy vagyok vele, mint a sörrel, a társaság kedvéért néha elfogyasztok egyet-egyet. De a házi fagyit még én is elnyalogatom. Lehet, hogy egyszer sört is fogok főzni?!

DSCF3113

Gyorsított eljárással készítettem most ezt a fagyit. Ez azt jelenti, hogy az eper és a kókuszkrém is a fagyasztóban volt előtte. A kókuszkrémet kicsit kiolvasztottam, hogy a késes aprító könnyebben megbirkózzon vele.

DSCF3122

Hozzávalók: 30 dkg fagyasztott eper

                     20 dkg kókuszkrém (Cocomas)

                     2 ek méz

                     2 ek rózsavíz

A tetejére: kókuszpehely

                  vadrózsa szirmok

DSCF3127

Elkészítés: Az előző nap lefagyasztott kókuszkrémet kiveszem a fagyasztóból és hagyom kissé kiolvadni. Késes aprítóba rakom a fagyos epret, kókuszkrémet, mézet, rózsavizet. Addig kavarom (több rendben meg kell állni és belekavargatni), amíg kb. fagyi állaga lesz.

 Ha túllövök a célon, kissé olvadt lesz. Ez sem katasztrófa: dobozba kanalazom és újrafagyasztom. Félóránként belekavarok, hogy a jegesedést minél jobban elkerüljem (teljesen nem lehet).

Tálalásnál megszórom a kókuszpehellyel és a rózsaszirmokkal, de ez opcionális.

DSCF3131
Please follow and like us:

Ajánlott receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram