Őszintén, mikor belevágtam a karantén-receptek összegyűjtésébe, nem gondoltam, hogy ilyen sokáig szükség lesz rá.

Próbálok olyan recepteket közreadni, amelyek kevés hozzávalót igényelnek, szükség esetén egy-egy hozzávaló helyettesíthető. Figyelek a változatosságra, legtöbbször az elkészítés egyszerűségére is.

Nálunk két területen hozott változást a karantén. Vagy három. Még tudatosabban vásárolunk. Maradék, eldobott étel nincs (eddig se nagyon volt, mondjuk).

De a legnagyobb változás a kovászkészítés és kenyérsütés. Teljesen elvarázsol, lenyűgöz! Majd mesélek bővebben is, ha kellő tapasztalatra tettem szert.

De lássuk az e heti karanténkajákat!

  1. bundás banán egyszerű, mint a faék! Csak éretlenebb, kissé zöld banán kell hozzá, némi palacsintatészta és kész is a desszert!
  2. brassói aprópecsenye lehet, hogy másnál lerágott csont, de nálunk nem kerül gyakran az asztalra. Pedig nagyon finom, és nem is túl bonyolult. A krumplit sütőben sütöm hozzá, így kevesebb olaj is elég és nincs átható olajszag.

3. A köleskoch a rizskoch unokatestvére. Ugyanúgy készül, mint népszerű rokona. Nálunk volt, hogy észre se vette a család, hogy nem rizset eszik. Egy kiadós leves után elég is!

4. A tojásos kolbászkrém igazi retró kenőke. Tojás most inkább akad, s kevés kolbász is elég hozzá. Retekkel, vagy ha nincs, akkor savanyúsággal az igazi!

5. A francia quiche-t készítsük most, míg szezonja van, újhagymával! Igazi laktató finomság. A szalonna miatt még a megrögzött húsevők is kérnek belőle.

6. A gyömbéres-narancsos sárgarépa krémleves szívet-lelket melengető finomság. Színe, íze erőteljes. Bátran alakítsuk a család ízlése szerint!

7. Használjuk a felhalmozott konzerv-készletet! E saláta alapja a fehérbab. Kevés fetával és tárkonnyal igazi ízorgia. Ha nincs tárkony, jó lesz hozzá a petrezselyemzöld is.

Egészséget  kívánok testnek és léleknek! A húsvét miatt két hét múlva jelentkezem karantén-receptekkel.

Please follow and like us:

Ajánlott receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram