Ez az étel az észak-olasz specialitás, a Vitello tonnato vegetáriánus változata.  Utóbbit egyszer kóstoltam Bergamo-ban, mert kíváncsi voltam milyen lehet a borjúhús tonhalszósszal, ráadásul hidegen. Finom volt, de aztán megfeledkeztem róla. Nemrég azonban olasz gasztro magazinokat hozott a párom és ott találtam rá a Melanzane tonnate nevű ételre.A dallamos elnevezés mögött a padlizsános változat lapult, amit első adandó alkalommal el is készítettem. A padlizsán iránti rajongásomról már írtam itt és itt, de ez az étel brutál jó! Csak azt nem értem, ha ez az olaszoknál előétel, hogy tudnak még utána bármit is enni!

Hozzávalók: 2 padlizsán (vinete)

                               olívaolaj

                               só, bors

                              2 tojás sárgája

                              fél citrom leve

                             1 evőkanál mustár

                             1 (olíva)olajos tonhalkonzerv

                            1 evőkanál kapribogyó

Elkészítés: A vinetéket hosszában/keresztben-ahogy tetszik-fél cm-es lapokra vágom. Sózom, borsozom és kevés olívaolajon, grillserpenyőben mindkét oldalukat megsütöm. Nyilván lehet igazándiból is grillezni, ha van rá lehetőség. A padlizsán szeleteket papírtörlőre szdem és hagyom kihűlni.

Az olajon tonhalkonzervet lecsöpögtetem. A tojássárgákból a mustárral és a konzerv olajával majonézt készítek. Citromlével ízesítem. A tonhalat villával összetöröm és a majonézhez kavarom. Sóval, borssal ízesítem.

A tányérra rakok egy grillezett padlizsán szeletet, rakok rá tonhalas mártást. Ezt még egyszer megismétlem. Kapribogyóval, citrom szelettel díszítem.

Please follow and like us:

Ajánlott receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram