DSCF6352

Szerintem krumpliból nem könnyű újat alkotni, ezért is örültem ennek a francia klasszikusnak, amely a francia történelem egy bohém korszakából maradt ránk. Amúgy semmi különös, csak krumpli, vaj, zöldfűszerek. A végeredmény mégis kifinomult és finom, mint a francia konyha maga.

Ezt a krumplilepény egyben is meg lehet sütni egy serpenyőben, de én most muffinsütőben készítettem. Így könnyebb tálalni és a végeredmény is szebb. 

DSCF6346

Hozzávalók: kb. 75 dkg krumpli

                     10 dkg vaj

                      só, bors

                      kakukkfű

                      rozmaring

                      3 cikk fokhagyma

DSCF6350

Elkészítés: A krumplit meghámozom és nagyon vékony karikákra vágom. A robotgép vagy egy  mandolin jó szolgálatot tesz most.

A sütőt bekapcsolom 200 fokra.

A vaj egy részével bőségesen kikenem a muffintepsi üregeit. A vaj többi részét megolvasztom és a krumplihoz adom a fűszerekkel együtt. Jól elkavarom, majd a muffinsütő horpadásait megpakolom a. fűszeres-vajas krumplival.A tepsit lefedem egy alufóliával és betolom a sütőbe fél órára. Ha a krumpli már puha, leveszem a fóliát és anélkül sütöm 15 percet. Mivel nem találtam elég ropogósnak, újabb 5 percre visszatettem a grill fokozaton.

Önmagában is finom, de bármilyen hús mellé kiváló köret!

DSCF6351

Tipp 1: Sajttal, sonkával, bacon-nal tovább bővíthető a recept, de szerintem pont az egyszerűségében rejlik a vonzereje.

Tipp 2. : Utólag jöttem rá, hogy muffinsütő hiányában egy tepsire is kirakható körkörös formában.

Please follow and like us:

Ajánlott receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram